Een strijkinstrument zoals een viool, altviool of cello kan een goede investering zijn. Door het jarenlang verzamelen hebben we handelaren leren kennen die betrouwbaar zijn. Daarom kunnen wij ook zeer kostbare instrumenten en strijkstokken vinden. In overleg en bij serieuze belangstelling is er veel mogelijk.

Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een viool, altviool, cello of strijkstok neem dan contact met ons op.


contact
krul

Verzameling

De verzameling omvat violen uit Duitsland en Bohemen die in de 18e tot 20e eeuw werden gemaakt, Franse violen uit Mirecourt uit de 20e eeuw en mooie Hollandse violen uit de 20e eeuw en uit de 17e en 18e eeuw. De altviolen en cello’s zijn gemaakt in de 20e eeuw en komen uit Duitsland en Frankrijk. De strijkstokken zijn afkomstig uit Frankrijk en Duitsland, variërend van zeer eenvoudig tot topkwaliteit.

Garantie

Een groot probleem bij de investering in muziekinstrumenten is het risico van een miskoop. Daarom bieden wij een garantie dat wij het instrument of de strijkstok voor een gegarandeerd bedrag terugkopen. Wij verkopen u dus geen viool die naar onze mening de prijs niet waard is want wij nemen zelf het risico. Verkoop kan alleen na in alle rust uitproberen in onze muziekruimte. Bij een violist past een viool en bij een viool past een strijkstok. Dat vraagt tijd en overleg.

Nieuwe Chinese en Oost Europese instrumenten verkopen wij niet. De kwaliteit wordt steeds beter, maar voor de klank van deze instrumenten na 1 of 2 jaar geeft niemand garantie. De strijkstokken lijken wel een goede aankoop, Chinese strijkstokken zijn redelijk tot goed en goedkoop.